5 manieren om je wellness te verbeteren

Wat is welzijn? Het woord kan voor verschillende mensen veel verschillende dingen betekenen. Voor sommigen kan het gaan om een mooi evenwicht tussen werk en spel, terwijl het voor anderen gaat om het hebben van een actieve levensstijl. Voor nog weer andere mensen kan wellness gewoon betekenen dat je elke nacht voldoende slaap krijgt

Wat je je definitie van welzijn ook vindt, er zijn talloze manieren waarop je stappen kunt zetten om je eigen gezondheid en welzijn te verbeteren. Hier zijn 5 eenvoudige manieren waarop je vandaag al kunt beginnen met verbeteringen:

1) Ga vaker naar buiten

In een wereld waarin alles via beeldschermen gebeurt, kan het moeilijk zijn eraan te denken dat de echte magie van het leven buiten gebeurt. Er gebeurt veel meer in de natuur dan je zou denken! Buiten zijn heeft niet alleen zo veel voordelen voor de gezondheid, maar ook een aantal geweldige emotionele voordelen. Met al die voordelen samen zijn er maar weinig redenen om niet meer tijd buiten door te brengen. Hier zijn maar een paar van de geweldige dingen die gebeuren als je elke dag een wandeling maakt

-Je krijgt vitamine D van zonlicht, dat helpt je botten sterk te houden en je stemming te verbeteren

-Je vermindert het stressniveau door tijd met de natuur door te brengen en diep adem te halen

-Het stimuleert de creativiteit, want je komt op nieuwe ideeën terwijl je wandelt of naar een park

-Lichaamsbeweging is geweldig, maar voor velen van ons is het echt niet leuk. Maar je kunt aan je dagelijkse lichaamsbeweging komen en tegelijk zonlicht en natuur opdoen door elke dag een wandeling te maken

Met al die voordelen samen zijn er maar weinig redenen om niet elke dag een wandeling buiten te maken. Je voelt je beter over jezelf, wordt creatiever, vermindert je stressniveau, geeft je stemming een oppepper en gaat zelfs gemakkelijker weer slapen als je te weinig slaap hebt gehad! Het enige nadeel is dat je tijdens het wandelen in de zon de tijd uit het oog kunt verliezen… wat weer een voordeel kan zijn als je een beetje op mij lijkt 🙂

2) Zorg voor voldoende slaap

Het is aangetoond dat elke nacht 7-8 uur slapen de prestaties verhoogt. productiviteit, en creativiteit. Het helpt je lichaam ook te herstellen van de activiteiten van de dag en vermindert het stressniveau. En niet te vergeten, het is gewoon gezond! Dus hoe zorg je ervoor dat je elke nacht voldoende slaapt?

-Stel een bedtijd in en hou je daar elke avond aan

-Beperk de inname van cafeïne en alcohol voor het slapengaan

-Vermijd werken of het gebruik van elektronische apparaten in bed

-Maak een ontspannende bedtijdroutine

Dit zijn allemaal eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je elke nacht genoeg slaap krijgt. Als je moeite hebt met in slaap vallen, of met de hele nacht in slaap blijven, zijn er ook online tal van nuttige tips te vinden. Doe maar eens een snelle Google zoekopdracht naar “slaaptips” en je vindt alle hulp die je nodig hebt om een goede nachtrust te krijgen!

3) Lichaamsbeweging

Als je enige lichaamsbeweging in de loop van de dag bestaat uit het typen op je computer en het tikken op je telefoon, en misschien het lopen van de ene kamer in je huis naar de andere, overweeg dan een of andere vorm van dagelijkse lichaamsbeweging in te bouwen. Elke dag dertig minuten stevig wandelen kan voor de meeste mensen zelfs als voldoende activiteit beschouwd worden, maar het kan ook helpen om om de andere dag tijd vrij te maken voor iets intensievers. Voor veel mensen kan dit betekenen dat ze lid worden van een sportschool of dat ze thuis fitnessapparatuur kopen. Hoe je het ook verkiest te doen, zorg ervoor dat als je nog helemaal niet aan enige vorm van lichaamsbeweging doet, je daar binnenkort ergens mee begint. Zelfs maar 30 minuten om de dag kunnen al een enorm verschil maken.

4) Raak betrokken bij je gemeenschap

Anderen in je omgeving leren kennen kan niet alleen je sociale leven verbeteren, maar je ook helpen langer te leven! Het is waar dat betrokken zijn bij een gemeenschap veel gezondheidsvoordelen kan hebben. Kijk maar eens naar deze infographic ! Er zijn zoveel voordelen aan interactie met anderen, dat het niet eens mogelijk zou zijn ze hier allemaal op te sommen. En niet te vergeten, tijd doorbrengen met andere mensen is gewoon leuk. Misschien maak je nieuwe vrienden of ontmoet je zelfs een bijzonder iemand! Dus of je nu elke ochtend alleen het huis uitgaat of de telefoon pakt en iemand belt die in de buurt woont, doe vandaag nog een poging om wat nieuwe mensen te ontmoeten in de buurt waar je woont!

5) Deel goed nieuws

Goed nieuws delen is een geweldige manier om jezelf beter te voelen en gezond te worden. Aan de andere kant kan het delen van slecht nieuws een negatief effect op je hebben en zelfs je stressniveau verhogen. Dus als je een goede dag op je werk hebt of net jarig geweest bent, waarom zou je dat dan niet met anderen delen? Het is een eenvoudige stap waar veel mensen baat bij kunnen hebben! Je hoeft niet eens al te diep in te gaan op wat het precies is dat je deelt. In feite kan soms gewoon door iemand te zeggen “Ik ben nu zo blij!” vreugde brengen aan jullie beiden!

Gerelateerde berichten