Inzicht in jouw gezondheid

Je gezondheid bepaalt in belangrijke mate de kwaliteit van jouw leven. Is jouw gezondheid niet goed? Dan zal dit jou op diverse vlakken beperken. Je kunt daarmee ook wel stellen dat je gezondheid het meest kostbare bezit is dat je hebt. Het is dus belangrijk om hier zuinig op te zijn. Wacht daarom niet totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren. Maar krijg middels preventief medisch onderzoek inzicht in jouw algehele gezondheid. 

Complete health check 

Dat het tegenwoordig mogelijk is om preventief medisch onderzoek te laten verrichten is heel mooi. Maar wat houdt het precies in? De terminologie preventief medisch onderzoek is immers heel algemeen. Een health check is eigenlijk ook heel algemeen. Althans, dit is het geval als je kiest voor een total bodyscan. Dit is een health check die bestaat uit een scala van onderzoeken. Deze onderzoeken zorgen er tezamen voor dat er een goed beeld van jouw gezondheid kan worden verkregen. Er zijn verschillende bodyscans die je kunt laten uitvoeren. Je kunt kiezen voor een basis bodyscan, een plus bodyscan of een excellent bodyscan. Welke bodyscan de beste keuze is, valt zo niet te zeggen. Het hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. 

Welke onderzoeksmethoden zijn er?

Elke bodyscan omvat weer andere onderzoeksmethoden. Wel is opvallend dat een MRI scan van iedere bodyscan onderdeel uitmaakt. En dat is natuurlijk niet zomaar het geval. Dit radiologische onderzoek blijkt zeer effectief. Met een MRI kan het te onderzoeken lichaamsdeel goed in beeld worden gebracht. Daarnaast kan dit type scan worden gebruikt voor allerlei verschillende onderzoeken. Wil je bijvoorbeeld inzicht in de gezondheid van jouw knie? Dan kun je een scan laten maken van jouw knie. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een hersenscan. Een MRI is dus niet alleen effectief, maar ook heel breed inzetbaar. Van welk lichaamsdeel zou jij graag een radiologische scan laten maken?

Waarom preventief medisch onderzoek belangrijk is

De reguliere gezondheidszorg in Nederland is gericht op genezing. Het is uiteraard fijn dat je professionele hulp kunt krijgen bij lichamelijke ongemakken. Maar eigenlijk is voorkomen veel beter dan genezen. Preventief medisch onderzoek is dan ook heel belangrijk. Op deze manier heb je namelijk inzicht in je gezondheid wanneer jij dat wilt. Want waarom zou je wachten totdat je lichamelijke ongemakken gaat ervaren? Met preventief medisch onderzoek kunnen risicofactoren en eventuele aandoeningen worden opgespoord. En gezien de grote waarde van je gezondheid is dit juist zo belangrijk. Laat jouw gezondheid dus preventief onderzoeken en ontdek hoe het écht met je gaat.  

Gerelateerde berichten