Kunnen paddo’s worden ingezet bij mentale problemen?

Er zijn veel studies gedaan naar de effecten van psychedelica en geestelijke gezondheid, en er komt veel interessante informatie naar buiten. Sommige onderzoeken hebben bijvoorbeeld aangetoond dat psilocybine een effectieve behandeling kan zijn voor depressie en angst bij patiënten die niet reageren op traditionele behandelingen. Dit artikel gaat in op de werking van dit middel, en op de klinische toepassingen ervan!

Wat is psilocybine?

Psilocybine is een psychedelische verbinding die gevonden wordt in de psychedelische paddestoelen. Het is een van de belangrijkste actieve verbindingen (samen met psilocine) en heeft daarom veel verschillende effecten op wie het inneemt. Psilocybine kan als pil ingenomen worden, maar komt ook uit bepaalde soorten paddestoelen die overal ter wereld in de natuur groeien. Wanneer je dit middel eet of drinkt, verandert het je waarnemingen en geeft het je het gevoel dat je in een andere wereld of dimensie bent die voor de andere mensen om je heen niet bestaat! Dit artikel onderzoekt hoe dit middel werkt en wat de klinische toepassingen ervan zijn!

Wat zijn enkele manieren om psilocybine in te nemen?

Er zijn verschillende manieren om psilocybine in te nemen:

  1. door rauwe paddenstoelen te eten
  2. door thee te maken van de psychedelische paddenstoelen
  3. door het in te nemen als pil of capsule
  4. door het gebruik van magic truffels

Verschillende manieren om psilocybine in te nemen hebben verschillende effecten en verschillende tijdspannes op het lichaam. Veel mensen kiezen ervoor om een magic mushroom grow-kit te bestellen om zo thuis zelf paddo’s te kweken.

Wat zijn enkele effecten van psilocybine?

De effecten van psilocybine kunnen nogal onvoorspelbaar zijn, omdat ze afhangen van allerlei factoren, zoals de dosis, de stemming en verwachtingen van de persoon, en de omgeving waarin het middel wordt ingenomen. In het algemeen kunnen de effecten van psilocybine echter veranderingen in waarneming, veranderingen in denkprocessen, euforie, en veranderingen in emotionele toestand omvatten. Psilocybine kan ook visuele en auditieve hallucinaties veroorzaken. In zeldzame gevallen kan het ook tot paniekaanvallen of paranoia leiden.

Wat zijn de klinische toepassingen van psilocybine?

Van psilocybine is aangetoond dat het een effectieve behandeling is voor depressie en angst bij patiënten die niet reageren op traditionele behandelingen. Het wordt ook bestudeerd als een mogelijke behandeling voor obsessieve compulsieve stoornis, clusterhoofdpijn, posttraumatische stressstoornis (PTSD), en alcoholverslaving. Belangrijk om te melden is dat deze onderzoeken gedaan zijn in klinische settings en bovendien nog niet zijn goedgekeurd.

Psilocybine wordt ook gebruikt om te helpen bij PTSS. Een studie in het Journal of Psychopharmacology vond dat psilocybine een effectieve behandeling voor PTSS zou kunnen zijn. De onderzoekers gaven 10 patiënten met chronische of ernstige PTSS een eenmalige dosis van ofwel psilocybine ofwel niacine (een vitamine die soortgelijke lichamelijke reacties veroorzaakt). Daarna lieten ze elke persoon over hun traumatische gebeurtenis praten terwijl ze naar een tekening staarden die met de gebeurtenis te maken had, tot ze een emotionele piekreactie bereikten. Deelnemers die psilocybine innamen vertoonden na de experimentele sessies duidelijk grotere verminderingen in depressie en angst.

Het onderzoeksteam merkte op dat dit de eerste gecontroleerde proef is waarin de effecten van psilocybine op PTSS-symptomen beoordeeld worden, en dat er meer onderzoek nodig is om de veiligheid en doeltreffendheid van het gebruik van psilocybine als behandeling voor PTSS vast te stellen.

In een andere studie ontdekten wetenschappers van de New York University dat een enkele dosis psilocybine langdurige veranderingen in de emotionele verwerking teweegbracht, zoals een verhoogde positieve stemming en verminderde negatieve emoties zoals angst en verdriet. Dit onderzoek ondersteunt het idee dat psilocybine patiënten zou kunnen helpen die worstelen met psychiatrische stoornissen, zoals depressie of angst; er zijn echter meer studies nodig om te bepalen of dit middel effectief is bij de behandeling van deze aandoeningen.

Welke soorten gevaren kunnen optreden bij het innemen van psilocybine?

Psilocybine heeft soms een effect op de manier waarop het bloed door je lichaam en hersenen beweegt. De effecten hiervan kunnen gevaarlijk zijn voor mensen die een hoge bloed

Wat zijn enkele risico’s van het innemen van psilocybine?

Zoals eerder gezegd, kunnen de effecten van psilocybine nogal onvoorspelbaar zijn. Soms kan het angst- of paniekaanvallen veroorzaken bij patiënten die misschien niet op de effecten voorbereid zijn. Van het middel is ook bekend dat het psychoses (waanideeën en hallucinaties) opwekt bij bepaalde personen, vooral bij diegenen die al een geschiedenis van geestesziekte hebben. Mensen moeten ook vermijden dit middel te nemen als ze depressief zijn, omdat ze zich er slechter door kunnen gaan voelen. Zwangere vrouwen moeten het gebruik van hallucinogenen zoals psilocybine vermijden omdat ze hun kind kunnen schaden.

Gerelateerde berichten