De voordelen van een roeiapparaat ten opzichte van een loopband

Loop jij ook vaak op de loopband als je naar de sportschool gaat, simpelweg omdat je denkt dat het de beste manier is om cardio te doen? Nou, ik stond ooit op hetzelfde punt, maar ik heb mijn mening en gewoontes veranderd toen ik een roeiapparaat probeerde. In deze blogpost zal ik de voordelen van een roeiapparaat ten opzichte van een loopband met je delen, zodat je in de toekomst misschien het roeien eens kan proberen!

Een full-body workout met één enkel apparaat

Als je op zoek bent naar een full-body workout, brengt het roeiapparaat je dichterbij dat doel dan de loopband. Terwijl de loopband zich voornamelijk richt op je onderlichaam, zorgt het roeien ervoor dat je zowel je boven- als onderlichaam traint. Je gebruikt niet alleen je benen om te duwen, maar ook je armen en rug om te trekken. Daarnaast worden je schouders en core ook aangesproken om je in evenwicht te houden tijdens de beweging. Voor een complete workout die je hele lichaam versterkt, is het roeiapparaat een geweldige keuze. Met een roeiapparaat:

  • Train je 85% van je spieren in één oefening
  • Verbeter je je postuur en core-stabiliteit

Dat betekent dus dat je sneller resultaat ziet en meer calorieën verbrandt tijdens je training.

Minder impact, meer resultaat

Maak van je training een full-body ervaring met het roeiapparaat, de perfecte aanvulling op je gebruikelijke loopbandroutine. Terwijl de loopband zich voornamelijk richt op je onderlichaam, geeft het roeiapparaat je een workout die je hele lichaam aanspreekt. Van je benen tot je armen, rug, schouders en core, elke spier wordt getraind en versterkt. Stop met het concentreren op slechts een deel van je lichaam tijdens je workouts en stap over op een full-body benadering met het roeiapparaat. Roeien is een low-impact oefening die:

  • Helpt om blessures te voorkomen
  • Zorgt voor sneller herstel na een intensieve training

En nog steeds verbrand je een vergelijkbaar aantal calorieën als op de loopband!

Afwisseling is belangrijk

Je weet wat ze zeggen: afwisseling is de sleutel tot blijvend succes. Door je training af te wisselen met verschillende cardio-apparaten, blijf je gemotiveerd en voorkom je sleur. Ik ben er zelf echt van overtuigd dat het toevoegen van roeien aan mijn trainingsroutine, misschien wel met een waterrower roeitrainer. Zo zorgde ik voor:

  • Mijn trainingen spannender en uitdagender heeft gemaakt
  • Mijn fysieke vooruitgang heeft versneld

Bovendien word je bij het roeien aangespoord om je techniek te verbeteren en kan je je vooruitgang bijhouden met behulp van de diverse trainingsprogramma’s op het apparaat.

Probeer ook een roeiapparaat

Zoals je kunt zien, biedt het roeiapparaat tal van voordelen ten opzichte van een loopband. Als je nog niet eerder op een roeiapparaat hebt getraind, raad ik je aan om het eens te proberen! Je zult versteld staan van hoe snel je de voordelen ervaart, zowel fysiek als mentaal. En wie weet, misschien wordt het zelfs je nieuwe favoriete cardio-apparaat! Dus waar wacht je nog op? Ga naar de sportschool en probeer het roeiapparaat uit voor een high-intensity, low-impact workout die zorgt voor maximale resultaten.

Happy rowing!

Gerelateerde berichten